Dansk SPAM

30. marts, 2011 | Kategorier: Brok, Internet, Teknik

Magnus Kjøller, SPAM boss hos CM Network A/SI de gode gamle Internet dage, altså for 2-3 år siden, var Spam næsten altid noget der kom fra udenlandske afsendere, ikke sådan at forstå at den slags ikke stadig eksisterer, jeg får skam dagligt bunker af Spam vedrørende Viagra, Cialis og hvad det nu ellers altsammen hedder og ikke mindst masser af Spam fra giftelystne unge kvinder fra de baltiske lande. Den slags fanges iøvrigt ganske automatisk af Googles fremragende Anti-Spam system så jeg ser det ikke med mindre jeg giver mig til at rode i min Spam mappe.
Dansk Spam derimod, har været et sjældent syn, når man altså lige ser bort fra de par “uheld” der sker for danske firmaer engang imellem.
Men for et par måneder siden begyndte jeg pludselig at modtage dansk Spam, altså email skrevet på dansk og afsendt fra danske mailservere, ja du kender det måske selv, det drejer sig om email med emnelinjer som :

Vi sender dit nye TV med posten
Spis kvit og frit på Michelin-restaurant
Vi sender dit gavekort med posten
osv.

Pudsigt nok blev intet af det fanget af Googles Anti-Spam system, så jeg blev lidt nysgerrig og begyndte at grave i hvor det kom fra.
Et par hurtige Whois opslag hos DK-Hostmaster og lidt granskning af mailheaders viste at kilden var den samme for alt det Spam jeg modtog.
Sådan rent teknisk set blev det hele afsendt fra mailservere der står hos den danske hostingudbyder Jay.net
I første omgang kontaktede jeg Jay.net og bad dem få deres kunde til at holde op med at sende Spam til mig, men efter en måneds tid måtte jeg konstatere at Jay.net’s moral er solidt forankret der hvor pengene er, trods en del brevveksling med deres abuse afdeling blev mængden af Spam jeg modtog fra deres servere ihvertfald ikke mindsket.
Så valgte jeg at gå direkte til kilden som er

CM Network A/S
Algade 44,2
9000 Aalborg
+4598116450
http://www.cmnetwork.dk/

Firmaet er nogle rigtige banditter, er man først havnet i deres emaildatabase misbruges ens emailadresse lystigt af en stor del af deres kunder på trods af man aldrig har tilmeldt sig hos dem.
Efter en telefonsamtale med CM Network, modtog jeg en kvitteringsemail der oplyste at jeg var blevet slettet fra følgende systemer:
filmposten.dk, megabilligt.dk, rabatten.dk,vindenmasse.dk, pointcard.dk, pointblog.dk og pointshop.dk

Andre kendte danske Spam firmaer: (listen vil blive udvidet, hvis jeg får kendskab til flere)

MikkelsenMedia ApS
Ørstedsgade 28C
5000 Odense C
+4566190600
http://www.mikkelsenmedia.dk/

Orville Media ApS
Hovedvagtsgade 8. 2tv.
1103 København K
https://dk.orvillemedia.com/
  1. Frank
    6. april, 2011 kl. 19:22
    Svar | Citér | #1

    Jeg synes det er ufatteligt at det kan betale sig for den firmaer som rabatten.dk vindenmasse.dk og alle de andre at købe alle de mail adresser og ligge og sende mails hele tiden. Hvem gider dog at læse de spam mails ? Jeg har ikke åbnet en af den slags mails i flere år.

  2. 9. maj, 2011 kl. 00:22
    Svar | Citér | #2

    Hej Henrik,

    En bekendt, sendte mig linket til din blog. Jeg kan forstå, at du har haft et rigtig uheldig indtryk af vores virksomhed.

    Vi sender ikke spam.

    De personer der modtager vores reklame emails, er modtagere der har givet en aktiv permission til at de kan modtage vores markedsføringsmails – det er også derfor at Gmail ikke kategorieserer os som spam, og at vi også driver vores virksomhed fra Danmark, både underlagt den danske markedsførings lov og har stor åbenhed om hvem vi er, og hvordan man kontakter os.

    Hvis du tager fat i mig skal jeg gerne undersøge nærmere, hvordan din email adresse er endt i vores system og nyhedsbrev databaser.

  3. 9. maj, 2011 kl. 20:07
    Svar | Citér | #3

    Hej Magnus

    Ja du har helt ret, jeg har fået et ualmindeligt uheldigt indtryk af jeres virksomhed og den måde i driver forretning på, ingen tvivl om den sag.

    Og jo, i udsender SPAM, uønskede reklameemails er vel nærmest definitionen på SPAM.

    At Google ikke kategoriserer jeres materiale som SPAM hænger nok nærmere sammen med at det udsendes fra Danmark som jo ikke ligefrem er en SPAM-højborg, sådan globalt set, og sikkert også ikke mindst en ihærdig indsats fra jeres tekniske leverandør Jay.net.

    Jeg er skam helt klar over hvordan jeg havnede i jeres SPAM-databaser, det oplyste den venlige medarbejder jeg talte med da jeg ringede til jer, ifølge ham blev jeg tilmeldt gennem “en eller andet Facebook app”

    Jeg har på absolut intet tidspunkt sagt ja til at ville modtage reklame materiale fra jer, og jeg har da slet ikke sagt ja til at ville modtage materiale fra de 7 databaser jeg var havnet i hos jer.

    Jeg forsøgte mig som nævnt med at kontakte Jay.net via deres abuse emailadresse, og fik også svar om at de ville tage sig af sagen, men enten gjorde de det ikke alligevel eller også valgte i at ignorere deres henvendelse, om det er det ene eller det andet der er årsag til jeg ikke blev slettet fra jeres system allerede på det tidspunkt skal jeg ikke kunne sige, men under alle omstændigheder er der noget i kan stramme op på i forbindelse med abuse henvendelser fra jeres leverandør.

    Herudover ville det nok også være en god ide med noget double opt in når i høster emailadresser via Facebook, det er god skik og brug når man driver en helt legitim forretning.

    Mvh
    Henrik Schack

  4. Anders Winther
    15. maj, 2011 kl. 21:50
    Svar | Citér | #4

    Hej Magnus.

    Jo – I er rigtig nok spammere, og tror det er sikkert at sige, at I udsender mails ved personfalske oplysninger også. Jeg kunne da godt tænke mig at vide, hvor mange I er i jeres virksomhed, der sender disse personlige mails. Jesper, Johnny, Dorthe, Helle og mange mange flere “venlige” mennesker som underskriver disse spam mails.
    Og jeres afmeldings system, bruges da vist kun som en metode for jer, til at få verificeret at mailadressen stadig virker, så I kan blive ved med at udsende disse åndssvage mails.
    Fortæl mig også lige, hvordan I tjener penge på dette her – det undrer mig såre, ligesom det da kunne være rart at vide, om der overhovedet er nogen der kåres som vindere, i alle jeres konkurrencer/tilbud???

    Så venligst – check lige om ikke I har fået en “venlig” mail fra mig, Anders Winther, hvor jeg ret bramfrit frabeder mig enhver henvendelse fra jeres side, afsendt fra jeres utallige adresser/domæner, til mit domæne. Mit domænenavn kan du finde i afsender adressen.

    På forhånd tak

    Anders Winther

  5. 22. maj, 2011 kl. 09:20
    Svar | Citér | #5

    He, nå, det er ikke kun mig der synes Magnus Kjøller er lidt en bandit :-)

    http://www.comon.dk/nyheder/pointshop-dk-anklages-for-luskede-forretningsbetingelser-1.377813.html

  6. 9. september, 2011 kl. 11:11
    Svar | Citér | #6

    Utroligt, så er Magnus Kjøller & Co igen fanget i at snyde og bedrage stakkels brugere :
    http://ekstrabladet.dk/kup/forbrug/article1616982.ece
    http://www.comon.dk/art/166613

    Denne gang med en politianmeldelse til følge.

  7. 9. januar, 2012 kl. 18:25
    Svar | Citér | #7

    Hejsa Henrik – og alle andre (Særligt Magnus, når han nu er her)

    Når man har sagt ja til en facebook-app. der viser, hvad man tidligere har skrevet som statusopdatering, er der ingen alarmklokker eller noget der ringer. Og jeg forventede ikke, at det var nødvendigt at læse advarslen om netop denne apps. Men det fandt jeg så ud af, blot 3 min efter. Der fik jeg så et hav af mails, som jeg vil kategoriserer som spam. Bagefter undersøgte jeg lidt, og fandt så “jeres” terms – på dette link http://sjoveapps.dk/terms_dk.html – men denne har i så lukket imellemtiden. Nok klogt, da den var et klart bevis på, hvilke ulovlige måder i “spammer” på. dette fik jeg bekræftet af forbrugerrådet. Iøvrigt stod der i denne “terms” at ved at accepterer apps´en, ville man få 4-5 mails fra jeres firmaer – men jeg fik fra 10… forskellige – også dette var jo så ulovligt….. Nok også derfor at du (Magnus) måtte en tur på tv (DR1-kontant) med en forklaring. Underligt nok at du så fortsætter i samme spor. Jeg får stadig et spam-mails, men blot en enkelt eller 2 pr måned.

  8. 6. februar, 2012 kl. 06:16
    Svar | Citér | #8

    Hej Knud
    Hvis du bliver ved med at modtage spam fra Magnus, så husk endelig at klage til Forbrugerombudsmanden.
    Der er ganske nemt, der er en vejledning her : http://www.forbrugerombudsmanden.dk/Nettjek/Spam–hvad-er-det/klagevejledning

    Mvh
    Henrik

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE