Microsoft censur

Microsoft har udnævnt sig selv til en slags politibetjent på Internettet. Det drejer sig ganske vist kun om beskeder sendt gennem deres Messenger tjeneste, men det påvirker nu alligevel en del mennesker da der her er tale om den mest populære instant messenger tjeneste i verden.
Det er vist nok meningen Microsoft med deres censurtiltag vil være med til at forhindre udbredelse af virus og lignende, f.eks ved at forhindre brugerne i at sende links til farlige websites til hinanden.
Desværre har Microsoft valgt den nemme og dårlige løsning til deres censurmaskineri, i stedet for at vedligeholde en liste over farlige steder på nettet har de i valgt at blackliste en række ord som resulterer i at en besked indeholdende et af disse ord ikke kan sendes gennem deres tjeneste. Eksempler på forbudte ord er :

 .pif
download.php
staff.php
.scr
.info
gallery.php
pics.php
ListAllTopics.php

Så glem alt om at sende et link til en spændende historie på http://www.information.dk/ til en ven gennem MSN Messenger.
Måske er det på tide at udskifte MSN Messenger med et andet og bedre produkt, Google Talk kunne være et bud, ingen dårligt programmerede censurfunktioner og i øvrigt heller ingen reklamer.

Mere om Microsoft censur:

http://www.msgstuff.com/news/post/321/
http://trac.adiumx.com/wiki/MSNCensorship

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *