Bøder for spam

Så har der igen været spamsnak i medierne. Mike Legarth fra De Konservative vil hæve bøden for at udsende spam til mere end det dobbelte. Både Forbrugerombudsmanden og De Konservative tror at højere bøder vil virke afskrækkende. Det er da en smuk tanke, men hvis man nu kigger lidt på mængden af spam der udsendes, og derefter kigger lidt på Forbrugerombudsmandens liste over spamrelaterede sager så har jeg altså svært ved at blive imponeret, så om bøden er 40, 100 eller 500 kr gør vist ikke den store forskel, risikoen for at blive idømt en bøde må være minimal.

Hva’ så ? Ja jeg synes i stedet Forbrugerombudsmanden skulle kaste sig over et gammelt forslag om at få sidestillet trykte reklamer med elektronisk spam. Det er herligt lavteknologisk, der er ikke konstant nogen udvikling der løber fra lovgivningen, og bevismaterialet det ligger sgu’ og flyder overalt, alene i min postkasse har jeg bevismateriale nok til at få dømt temmelig mange lokale pizzaforretninger og noget nær samtlige lokale ejendomsmæglere, og det til trods for jeg har et Ingen reklamer - Tak skilt på min postkasse.
Skulle Forbrugerombudsmanden så en dag få lyst til at prøve kræfter med en af de helt store, jamen så ville det da være oplagt at udfordre Postdanmark.
Når det drejer sig om papirspam kunne man fristes til at tro Postdanmarks produktudviklingsafdeling har søgt inspiration i en GodFather film og misforstået konceptet omkring beskyttelsespenge en smule, eller også har Postdanmark måske bare videreudviklet på mafiaens gode gamle gennemprøvede forretningsmodel 🙂
Hos Postdanmark virke spam-pengemaskinen ca. således:
Først tilbyder man kunderne en ordning hvor det er muligt at slippe for reklamer, det er den her med det lille Ingen reklamer - Tak skilt på postkassen, herefter begynder Postdanmark at sælge et produkt der går ud på at hvis ellers annoncøren er villig til at betale ekstra, så har Postdanmark ikke noget problem med at aflevere annoncørens reklamemateriale til lige præcis de kunder der specifikt har frabedt sig det.
Føj Postdanmark føj, i tjener nogle af jeres penge på en temmelig ussel måde!