Danske Netbank

Activcard til Danske NetbankDanske Bank lavede her d. 5/2 om i deres Activcard loginsystem til Danske Netbank. Officielt er det nu blevet enklere at anvende, det vil jeg nøjes med at konstatere at der eksisterer forskellige meninger om. Hvad der til gengæld ikke kan diskuteres er at deres løsning ikke længere er så sikker som den var før, og det er jo lidt trist. Før var både login og samtlige transaktioner beskyttet af et Activcard genereret engangs kodeord, nu er det kun login der er Activcard beskyttet, de enkelte transaktioner beskyttes af et selvvalgt kodeord.

Ud over at have fået en kedelig sikkerhedsnedgradering af min netbankløsning, så var det bestemt også en interessant opgave at få løsningen til at virke med Firefox. Efter at have prøvet uden held med Firefox på Windows XP, Kubuntu Linux og OSX (Leopard), prøvede jeg at ringe til Danske Banks kundeservice, lad os bare konstatere at der ikke er meget hjælp at hente hvis man har bevæget sig væk fra Internet Explorer 🙁
Til slut gik jeg i gang med at eksperimentere med at disable mine Firefox extensions en efter en, og det viste sig at Danske Netbank har det rigtigt skidt med at man har Adblock Plus aktiv samtidig med man prøver at logge ind. Løsningen er at whiteliste netbank.danskebank.dk i Adblock Plus.

7 kommentarer til “Danske Netbank

 1. robert siger:

  Kan i samme forbindelse tilføje:

  Firefox Danske Bank Netbank Active Card virker ikke med Stop Autoplay:
  I Firefox deaktiverede jeg diverse add-ons og fandt ud at at netbanken fucker når man har “Stop Autoplay” add-on’et aktiveret. Også selvom man har sat danskebank.dk på whitelist og fravalgt alt blokering. Så snart jeg trykkede deaktiver på dette plugin og genstartede virkede det hele i fineste vis.

 2. Studo siger:

  Det lyder da lidt trist. Men virker det så stadig under linux?

  Så for noget tid siden (linuxin.dk, måske) at det ny DanskeBank var noget hø under linux, hvor den tidligere fungerede fint.

 3. Henrik Schack siger:

  Ja jo det virker stadig under Linux, men hvor det før var en ret velfungerende løsning, er det nu pinagtigt langsommeligt at logge på Danske Netbank under Linux.

 4. Jacob Lundholm siger:

  På min Mandriva 2008.1 Spring kan jeg ikke længere foretage bank overførsler eller betale indbetalings kort i Danske Netbank. Det holdt op med at virke efter at de skiftede login procedure. Jeg kan fint nok logge ind og se diverse ting, men når man skal godkende betaling eller overførsel så sker der ingenting.

  Før de skiftede login procedure virkede det hele perfekt.

  Har haft fat i support, men de siger at de ikke supporterer Linux.

  Er der nogen der ved om der overhovedet findes en dansk bank der rent faktisk supportere Linux i deres homebanking ?

 5. Carit siger:

  OpenSuSE R11
  Java version 1.5.0
  Ingen Autoplay i listen over extentions..

  Login uden problemer, og jeg kan browse rundt i mine konti, men når jeg skal godkende transaktioner i min udbakke, får jeg et vindue med en ødelagt JavaApplet. Nogen forslag, eller idéer?

 6. Henrik Schack siger:

  Hov, hvad søren, ja nu kan man ganske rigtigt logge ind igen (Firefox 3 , sun java 1.6 her) Det har ellers været umuligt i mange måneder efterhånden.
  Men nu vokser træerne jo ikke ind i himlen, de dygtige programmører hos Danske Bank har ganske som du skriver sørget for at man ikke kan bruge deres Netbank til noget så forholdsvis praktisk som at betale ting 🙂 Utroligt, hos mig dukker dialogboksen ganske enkelt ikke op.
  Jeg kan dog stadig bruge min Konqueror browser, Danske Bank må have glemt at ødelægge deres Netbank for netop den browser……

 7. Flemming Bjerke siger:

  Har med stort besvær fået aktivcard til at virke på en vens linuxbox. Betaling virkede faktisk også. Men det hele virkede KUN i Firefox med java-6-sun (ikke noget med open-java …. icedtea)
  aptitude install sun-java6-jre
  java Version: 6-15-1

  Jeg linket plugin ind i Firefox med:
  ln -s /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so /usr/lib/firefox-addons/plugins/

  Firefox er Version: 3.5.5+nobinonly-0ubuntu0.9.10.1

  System: Kubuntu 9.10 karmic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *