Adblock


Du er måske havnet her fordi du er træt af reklamer på nettet, træt af distraktionen fra reklamer som fylder alt for meget i dit synsfelt, træt af larmen fra videoreklamer, træt af hjemmesider som er langsomme fordi du skal vente på en masse reklamer indlæses, træt af sikkerhedsrisikoen forbundet med reklamer, og sidst men ikke mindst bryder du dig måske ikke om at din færden og købsvaner registreres og sælges.

I en hel del år har jeg vedligeholdt “Schacks Adblock liste”, men det er ved at være slut nu.
Det er ikke fordi der er blevet færre reklamer.
Det er ikke fordi jeg ikke længere kan lide at hjælpe folk ganske gratis.
Jeg har ganske enkelt bare ikke tid til det længere.

Hvad gør man så? Godt spørgsmål, her er et par tips.
Skift til Brave browseren , den minder meget om Chrome browseren, men har indbygget Adblocker og privacy features.
Hænger du fast i Chrome eller Firefox browseren, så prøv Adguard udvidelsen til de browsere, den er ekstremt god.

Adguard til Firefox
Adguard til Chrome

Glem ikke din mobiltelefon, udover at skulle se på bunker af reklamer bliver du også overvåget i rent ud sagt hoved og røv af Facebook og andre som dine apps sender data til.
Til din mobil anbefaler jeg Adguard app’en. Der er en 7 dages gratis prøveperiode, jeg købte selv en livstidslicens efter 3 dages prøveperiode.
Der findes også en app version til Mac & Windows, den giver en bedre beskyttelse end browserudvidelsen alene gør. Download Adguard her

 

619 Replies to “Adblock”

 1. Hej Henrik,

  Tak for indsatsen.
  Men hvorfor er din blockliste blank? Adblock Plus brokker sig over at det ikke er en gyldig liste, og når jeg browser adressen manuelt, får jeg en tom side.

 2. Hej. Hvornår blokere I de reklamer der er på facebook.com? for fra den ene dag til den anden, så var der fuld af reklamer, ude i højre side, de kommer kun når jeg kigger under min profil og når jeg læser mine beskeder igennem. ellers er de der ikke. De reklamer der er er både fra spil som er på facebook, men også annoncer som andre firmaer reklamere med

  1. Hej Felix
   Nu er min Adblock liste jo primært rettet mod danske sites, og vi kan nok ikke helt tage æren for Facebook her i Danmark.
   Det er iøvrigt en kæmpeopgave at fjerne reklamer fra alle spil på Facebook, men hvis der er nogle specifikke du er meget interesseret i kan jeg da prøve at kigge på sagen.
   Send mig eventuelt et par navne/url’er til spillene.

 3. Henrik, der findes en liste som hedder Easylist der dækker over engelske sider. Jeg sad lige og undrede mig over om du var interesseret i at lave din liste om til et tillægsliste til Easylist?
  Det giver nogle fordele for brugerne da ABP serveren er i stand til at splejse Easylist sammen med de forskellige tillægslister, som du kan se i adblockplus.org/en/subscriptions

  Der er den hage at din liste skal omdannes først, da den på nuværende tidspunkt har nogle af de samme filtre som Easylist i forvejen har.
  Men så får de brugere som besøger både danske og engelske hjemmesider det bedste vilkår.

  Hvis du er interesseret, så kontakt gutterne hos forums.lanik.us

  MVH

  1. Hej ABPFan
   Jeg har tænkt lidt over sagen, lige her og nu vil jeg gerne forblive “selvstændig” eller hvad man nu skal kalde det 🙂
   Sagen er at jeg er egentlig ikke imod reklamer på hjemmesider, sålænge det foregår på en anstændig måde, det er f.eks derfor jeg ikke fjerner Google reklamer.
   Men når det begynder at minde om en daginstitution hvor pædagogerne endnu ikke har fået forklaret ungerne at man ikke får mere i takt med at man råber højere, så er det jeg ikke gider se/høre på tingene mere 🙂
   Men tak for informationen, jeg vil have det i tankerne hvis jeg skulle gå hen og ændre holdning en dag, man ved jo aldrig.

 4. PS. En af Easylistens administrator vil gerne hjælpe med at omdanne listen og optimere den i første omgang, og hjælpe med at forklare hvilke syntaks der er mest optimal for ABP. Der skulle derudover ikke være nogen problemer med at den nuværende version eksistere samtidig med den nye, da den nye splejsede liste vil blive serveret fra ABPs server. Så du vil være i stand til at give brugerne to valg, ligesom de andre tillægslister.

  1. Hej Mathias
   Nej den slags reklamer tror jeg desværre ikke jeg kan fjerne. Jeg kan iøvrigt slet ikke få nogen reklame frem, har prøvet flere gange siden du skrev din kommentar her på siden.
   Men send mig eventuelt et nyt eksempel, så skal jeg gerne se om der er noget jeg kan gøre.

 5. Hejsa.

  Sætter stor pris på din liste og det arbejde du laver – man bliver jo fandeme næsten hjerneskadet af alle de forbandede flash reklamer der er for tid, og som det ikke var nok, så er det tit man ikke engang kan slukke lyden mere.. Skulderklap til dig for et godt arbejde.

  Mvh.

 6. Hej Henrik
  Jeg vil bare takke for det store arbejde du udfører, samt at listen stadig er opdateret.

 7. Har du mulighed for at lave en lignende liste til ie9 i deres “Tracking Protection List”?

 8. Lækkert du laver denne liste. Jeg savner dog at kunne blocke de reklamer der er på videoer på tv2.dk. Før kunne man klikke dem væk, men det kan man ikke mere. Det mest irriterende er at lyden altid er skruet vildt op på de reklamer så jeg får et chok hver gang.

 9. Birthe :

  Hvor er det fedt at være fri for alle de reklamer. Stort tak til dig!

  Velbekomme, og sig endelig til hvis du falder over noget der mangler
  Mvh
  Henrik Schack

 10. Hej Henrik.

  Tak for din liste!

  Desværre virker den vist lidt for godt på degulesider.dk – den fjerner nemlig også søgeresultaterne! I hvert fald når man bruger AdBlock i Chrome, som jeg gør. Når jeg slår den danske liste fra i AdBlock virker degulesider.dk fint – reklamerne bliver fjernet og søgeresultaterne er stadig synlige. Så på degulesider.dk gør den danske liste tilsyneladende mere skade end gavn.

  Er det noget du vil se på?

 11. @Jesper

  degulesider.dk virker fint for mig i Chrome med Schacks liste. Måske har du selv tilføjet et filter eller en anden extension der laver en konflikt det?

  1. Den er god nok den var dårlig, eller hvad man nu siger 🙂 Men det er fixet nu.
   Man fik ihvertfald ikke noget resultat ved søgning på et telefonnummer.

   Mvh
   Henrik Schack

 12. Ok underligt, det virker fint for mig. Men listen er måske autoopdateret inden jeg nåede at teste det. Prøv forresten at søge på 12345678 som nummer 😀

 13. Siden jeg har installeret AdBlock har jeg ikke haft andet end problemer med flashplayer.
  Nu vil jeg så afinstallere AdBlock fra Firefox men hvordan i alverden gør man det ?

 14. kan du skrive lidt om hvordan man selv laver sin egen liste? 🙂
  syntes der mangler en fælles liste mod danske spammere. en vi kan dele ud til venner og implementere.. i div programmer og browsere..
  jeg er f.eks også ramt af spam – og klage hjælper jo ikke.

 15. Hej Henrik. Har installeret adblock og det var en kæmpe hjælp, men har stadig problemer med spam fra firstdate.dk Lige meget hvilken site jeg besøger så kommer der high lightet ord i teksten “liv” “par” osv hvor der ligger en reklame bag. Hvordan får jeg kvalt alt det spam ? Jeg har ikke haft noget som helst at gøre med Firstdate.dk
  Mvh

  1. Hej April22
   Øv hvor træls..
   Det lyder som om du bliver udsat for det reklamebureauer kalder Retargeting. Der er en artikel på engelsk om begrebet her http://en.wikipedia.org/wiki/Behavioral_retargeting

   Et quickfix er at slette alle dine cookies i din browser.

   Jeg kunne vel ikke få dig til at nævne et par af de websteder som viser de fremhævede ord, jeg kunne godt tænke mig at grave lidt dybere i hvad det er for et firma der står bag.

   Mvh
   Henrik Schack

 16. Hej Henrik,
  Jeg tror ikke at det er retargeting det handler om, da jeg aldrig har været på disse sider. Reklamerne/links henvender sig til mig som om jeg er en mand hvor de tilbyder spil og kontakt til Russiske kvinder. Jeg har sendt en mail til dig i går, hvor jeg har vedhæftet nogle eksempler på hvad der sker.
  Mvh April22

  1. Hej April22
   Jo tak jeg har fået din email.
   1) Jeg har ingen reklamer på min blog
   2) Det har ikke noget med Adblock udvidelsen til Firefox at gøre.

   Jeg er nok lidt af samme holdening som BullGuard, det må være tale om en malware infektion af en art på maskinen.
   Hvis det var min ville jeg reinstallere den totalt fra bunden, idet det ikke et nemt at finde det rigtige systemgendannelsespunkt.
   Mvh
   Henrik Schack

 17. Hej Henrik

  Tak for din liste.
  Jeg bruger Adblock Plus i Chrome sammen med din liste, men på ekstrabladet.dk er der noget der gør at man ikke kan pause eller spole i deres tv clips.

  Jeg har ikke kunne finde ud af hvad der bliver blokeret.
  Savner at kunne se en liste over blokerede elementer på en given side.

  Men måske du kan se hvad der skal til for at det virker igen ?

  På forhånd tak.
  /Henrik

  1. Hej Henrik
   Har du ikke en URL jeg kan kigge på hvor jeg kan se problemet ?
   Iøvrigt, virker Adblock ikke helt så godt i Chrome som den gør i Firefox.

   Mvh
   Henrik Schack

  2. Hej Henrik,

   Jeg har selv måtte deaktivere nogle filtre både på Schacks liste, EasyList og Fanboys liste, for at få videoafspilleren til at virke korrekt.

   For at se hvad der bliver blokeret, kan du klikke på ABP ikonet og vælge “Open blockable items” (i firefox kan genvejen CTRL+SHIFT+V benyttes). Her kan du også deaktivere de enkelte filtre der rammer det der bliver blokeret.

   Kig efter links med følgende:
   (Schacks) ekstrabladet.dk###VP_EB-TV-Bottom
   (Schacks) ||dk-ekstrabladet.videoplaza.tv
   (EasyList) ||videoplaza.tv/proxy/distributor^$object-subrequest,third-party
   (Fanboy’s) /as3_vp_player_$domain=~aftonbladet.se|~tv4play.se|~unt.se|~svd.se|~sydsvenskan.se

   1. Jeg har ikke en “Open blockable items” i min Adblock Plus, den findes måske ikke i Chrome ?
    Hverken ved højre- eller venstreklik på ABP-ikonet.

   2. Men jeg har tilføjet disse to til “Add your own filters”:

    @@ekstrabladet.dk###VP_EB-TV-Bottom
    @@||dk-ekstrabladet.videoplaza.tv

    Og så virker det. Mange tak for hjælpen.

    1. Det er det samme som før. Altså at man ikke kan pause eller spole.

     Men dato for ændring i block.txt er d. 30.11.2012, så måske det ikke er slået igennem, eller også er datoen bare ikke rettet 🙂

 18. Henrik Schack :Ja, men så får du da også reklamen med i starten af indslaget gør du ikke ?
  Mvh
  Henrik Schack

  Jo, det gør jeg. Men den kan klikkes væk, så det er okay.
  Men hvis det kan laves sådan at den reklame ikke kommer, så tager jeg selvfølgelig gerne den løsning med :o)

 19. Hvis jeg har denne liste aktiveret i AB+ i Chrome, sker der ikke noget når jeg klikker på links på nfl.com. Nogen ide om hvad det kan skyldes?

    1. Hej Svend
     Jeg tror ikke det er noget jeg kan fixe, noget kunne tyde på det har med Chrome at gøre, skifter du f.eks til Firefox + Adblock Plus + min liste virker alt som det skal
     Mvh
     Henrik Schack

 20. Hej
  Jeg vil gerne afinstallere adblock, da jeg egentlig bare ville have fjernet pop-up reklamer. Hvordan fikses det?
  Mvh Gitte

 21. Hej Henrik

  tusind tusind tak for hjælpen mod reklamehelvede 😉
  Det er blevet en hel del mere fornøjeligt at være på nettet nu 🙂

  Mvh Anja

 22. Hej Henrik.
  Først mange tak for dit store arbejde.

  Er det muligt at få lagt din herlige liste i et format der passer til squid (regex)
  eller du har måske et link til et script der kan konvertere fra adblockplus formatet til squid.
  M.V.H
  Mark Tvermoes

   1. Hej Henrik.
    Mange tak.
    Det ser ud som om at det virker.
    Lige et spørgsmål til : Hvor ofte opdaterer du listen ?
    Der er jo ingen grund til at opdatere mere end nødvendigt.
    M.V.H
    Mark

    1. Hej Mark
     Jeg opdaterer når der jeg finder noget nyt eller når nogen gør mig opmærksom på der er noget der mangler at bliver opdateret, så jeg da kan jeg ikke helt sige.
     Mvh
     Henrik Schack

 23. Hej Henrik!

  Nå har jeg mange gange forsøgt at få den ind på googlechrome, men der opstår en fejl hver gang. Har også prøvet manualt med samme resultat, jeg tog så firefox ind og den fungler.
  Hvad modarbejder hos mig???
  MVH

  Birgitte

  1. Hej Birgitte
   Det var da et godt spørgsmål, jeg har ikke selv nogen problemer med at bruge den i Chrome, og har heller ikke hørt om andre med det problem.
   Mvh
   Henrik Schack

 24. Hej Henrik!

  Denne bedsked får jeg hver gang jeg prøver. Could not create download directory, tror jeg har forsøgt 20 gange.

  MVH
  Birgitte

  1. Hej
   Det lyder som et problem med selve Adblock udvidelsen til Chrome, prøv eventuelt at start Chrome som Administrator bruger

   Mvh
   Henrik Schack

 25. Hej!

  Dette har jeg også prøvet med samme resultat.

  MVH
  birgitte

 26. Var irreteret over at skulle se ads på Southparkstudios . dk, fordi at adblock plus helt fjernede playeren når det var slået til.
  Så snart jeg installerede dette filter, kunne jeg afspille en episode uden ads ^_^. Tusinde tak!

 27. Jeg ville fortrække hvis følgende linier blev fjernet :
  ! whitelist Google adds
  @@googleads.g.doubleclick.net

 28. Tak for denne guide.
  Er virkelig træt af alle de reklamer, når man surfer rundt på nettet.

  /Mads

 29. Tak for dit store arbejde. Det værdsættes bestemt.

  – Ikke fordi vi har noget imod reklamer som sådan, men brugen af dem bliver mere og mere dominerende og aggresive., og så er adblock blot at betragte som selvforsvar.

  Kan din liste tilføjes til at bruges på Android enhederr, f.eks på Ad-Block Plus aplikationen ?

  Vil du rette henvendelse til udvikler eller vil du lave din egen app?

  En sådan app, der går efter danske reklamer vil jeg og andre sikkert gerne betale for, blot tænk på data og tidsbesparelse når man surfer på mobilen.

  Pt bruger jeg Dolphin browser på Android mobil og tablet, hvor man kan lave tilføjelsertil (ligesom til Firefox) Måske det også var værd at overveje?

  Med venlig hilsen
  Erik

  1. Hej Erik
   Hvis du kan få Adblock plus til Android til at virke på din telefon, så burde du kunne skifte til at bruge min liste ved at klikke på linket højere oppe på siden, det er det link som hedder “Anvend Schacks Adblock Plus liste”

   Jeg kan desværre ikke selv få Adblock plus til Android til at virke på nogen af mine telefoner 🙁

   Mvh
   Henrik Schack

   1. Jeg har forsøgt at installere Ad Block Plus på min Android tablet (Nexus7), men den beder om at få følgende gjort:

    Open wireless settings
    Touch and hold the connected network until the context menu appears
    Select Modify network
    Check Show advanced options
    Look for Proxy settings below and set it to Manual
    Set Procy to localhost and Port to 2020

    Jeg ved ikke rigtig, om jeg tør gøre dette – og om det vil virke.

    Det skulle jo også gerne være med din danske liste.

    Har du et godt råd?

    Vh
    Birthe

 30. Opdatering:
  “Direkte link til min liste
  http://adblock.schack.dk/block.txt
  (skal bruges i Adblock Plus til Google Chrome)”

  Den browser der hedder Midori skal også bruge den direkte link (Extension “Advertisement blocker”). Dvs at din liste fungerer på en platform mere 🙂

  🙂

 31. Har du, eller findes der en proxy til ios?
  Jeg har en adblock proxy nu, men jeg ved ikke hvor serveren er lokaliseret. Men hastigheden er langsom. Så hvis der findes en dansk ville jeg blive glad.

  1. Hej Christian
   Jeg har aldrig selv prøvet adblock til iOS, men så vidt jeg kan læse mig frem til bruger de fleste vistnok 8.8.8.8 som proxy
   Mvh
   Henrik Schack

  2. Hej Christian

   Hvis du har jailbreak på dit iOS, er det muligt at installere alle de AdBlock lister du vil.

 32. Hej Henrik Shack

  filteret “tv2.dk##IFRAME” fjerner video fra artikler på tv2.dk.

   1. Det var så lidt.

    Jeg har et problem med AdBlocker ( http://cydia.saurik.com/package/com.yllier.blocker/ ), en jailbreak app. Jeg ved godt at det selvfølgelig ikke er dit problem, men absolut deres egen bug, men jeg ville blot påpege at app’en ikke lader mig tilføje din liste da “den mangler [AdBlock…” header. Jeg vil antage at problemet ligger i at din liste har [Adblock Plus 1.1] modsat [Adblock Plus 2.0] som alle mine andre lister har. Jeg ville blot høre om der er en grund til at du bliver på 1.1, og hvis ikke, om du vil opdatere listen 🙂

 33. Kan det passe at listen ikke kan fjerne reklamerne på youtube, dem som kommer i starten af filmen, og som man kan klikke væk efter 5 sekunder? Det er altid danske reklamer.

  1. Hej Erik
   Ja det er helt korrekt, jeg har aldrig (ihvertfald ikke med vilje) fjernet reklamer serveret af Google.

   Lad mig forklare:
   Google tjener penge på reklamer, der er deres hovedindtægtskilde så vidt jeg ved.
   Uden reklameindtægter ville vi ikke have alle de fede gratistjenester Google giver os, her tænker jeg på Google søg,
   Google Docs, Google Drive, Google+, Google Analytics og sørme også Youtube osv.

   Nu har du så flere muligheder, du kan :
   1) Tænke… Nå ja OK fair nok, noget for noget, Google er trods alt ikke som annoncørerne på eb.dk.
   2) Tænke og skrive : Idiot, få så fjernet de reklamer ! (Det kommer ikke til at ske)
   3) Vælge at skifte til en anden adblockliste som opfylder dine ønsker.

   Mvh
   Henrik Schack

    1. Ha Ha Ha, bliver betalt … ja den slags løgnagtig sladder kan jeg nok ikke slippe af med uden at bevise det ved at fjerne whitelistningen.
     Det er hermed sket

  2. Hej Erik,

   Som Henrik tidligere har skrevet, så er hans liste primært rettet mod danske sites. Youtube er et amerikansk site, ikke dansk (også selvom der er dansk tekst og reklamer på sitet).

   Jeg har ikke selv reklamer på YouTube og jeg benytter kun EasyList (ud over Henriks liste).
   Så hvis du også tilføjer EasyList til din AdBlock så burde det virke.

 34. Hola Henrik!

  Jeg får pludselig reklamer på ekstrabladets videoer igen (de der irriterende 30-sekunders reklamer inden den egentlige video).

  Jeg er ikke skør, hvis jeg mener, at det plejer jeg ikke at få, vel? 😀

  Jeg skiftede i øvrigt til Safari for nylig. Men det burde vel være ligemeget (eftersom din liste jo er identisk uanset browser) ?

 35. Hej ….jeg har prøvet at læse hvad du svarer dem der spørger, men forstår ikke “en dyt” –
  jeg vil så gerne have reklamer væk fra internet Explorer 11 – jeg har Windows 8,1 (men er ikke rigtig fortrolig med det endnu)
  m.v.h. elly e

   1. Hej Henrik
    I forlængelse af Elly’s spørgsmål, så har jeg installeret Adblock Plus for Internet Explorer – herfra:
    https://adblockplus.org/en/internet-explorer

    Jeg vil lige som hende, gerne benytte Internet Explorer. Når du påpeger Firefox eller Crome, er det så fordi det ikke kan lade sig gøre med Internet Explorer? Og er det årsagen til at din liste ikke kan vælges i drop-down menuen? Vil det være et større arbejde fra din side at få din liste på Adblock Plus for Internet Explorer? Det er noget jeg virkelig godt kunne tænke mig.

    Mvh
    Flemming

    1. Hej Flemming
     Hvis ellers Adblock Plus til Internet Explorer virker nogenlunde som i andre browsere så burde du bare kunne klikke på mit “Anvend Schacks Adblock Plus liste” øverst på denne side

     Mvh
     Henrik Schack

 36. Hej Henrik.

  Ved du noget om, hvordan man får adblock til at virke, på chrome til android? Alstå, jeg tror det virker, men de lister der er til rådighed, virker tilsyneladende ikke. Og jeg kan ikke klikke på din liste, men det er vel fordi det ikke er til android?
  Jeg håber at du kan hjælpe.

  Vh Rune

Lukket for kommentarer.