Microblog

Ja hvad er nu det for en størrelse, tilsyneladende er det vistnok noget jeg har gået og savnet uden at vide hvad det hed. Der er ting der er for ubetydelige til at man skriver et blogindlæg om dem, den slags ting kan man kaste i en microblog.

Det er i en microblog du kan placere det sjove billede du tog, det interessante citat du hørte, eller måske bare det 2 liniers glade budskab du fortælle verden om. Har du et interessant link du gerne vil vise til andre er det nok hurtigere at bruge min Linkpasser.

Ny måde at gøre tingene på, betyder tit ny software der skal tages i brug, hos Tumblr kan du få dig en gratis microblog. Men nu sidder jeg jo her med en WordPress installation som jeg egentlig er glad for og gerne ville kunne bruge til både blogging og microblogging, så derfor opfinder jeg hermed lige min egen standard for hvordan man microblogger med WordPress 🙂

Microblogindlæg placeres i en kategori for sig selv f.eks. Microblog og vises ikke på forsiden som et normalt blogindlæg gør når det offentliggøres. For at dette kan lade sig gøre har jeg installeret et smart plugin der hedder Category Visibility som giver nogle flere muligheder for at bestemme hvordan WordPress kategorier skal opføre sig.
Lidt afhængig af hvilket tema man bruger på sin blog kan det være man skal have lavet en kategori template der er tilpasset microblogindlæg.

Et andet plugin som er helt oplagt at bruge i forbindelse med microblogging er Postie, med det kan du (micro)blogge direkte fra din mobiltelefon via email du sender til en adresse din WordPress installation læser, det kan WordPress ganske vist i standardinstallationen, men med Postie får du bedre kontrol over hvad der havner i din (micro)blog, og så kan du iøvrigt også vedhæfte billeder.