Ekkokardiografi

Pyyyyyyha, jeg har lige overstået mit livs værste ventetid, aldrig før har en lille måneds tid føltes så lang, det var hårdt at være barn og vågne op d. 24. december om morgenen og skulle vente til om aftenen, men det var da intet i sammenligning med perioden fra d. 24 marts og så frem til i dag.
Nå, lad os starte fra begyndelsen, det er den 24. marts og der er åbent hus på Frederiksberg hospital, det beslutter jeg mig for at jeg vil over og kigge på, jeg har altid været lidt fascineret af lægevidenskaben og desuden ligger hospitalet kun et stenkast væk.
Jeg kaster mig straks ud i en rundtur der går til Kardiologisk-Endokrinologisk klinik, jeg får målt blodsukkerniveau samt kolesteroltal og slutter af med en tur på briksen hos en overlæge der sidder og laver ekkokardiografi på de besøgende. Ekkokardiografi er en ultralydsundersøgelse af hjertet, man kan se størrelse, pumpeevne og hvordan hjerteklapperne fungerer.
Nå, men overlægen skannede løs og fortalte samtidig livligt om hvad vi kiggede på, det var nærmest helt hyggeligt, ligepludselig blev han dog helt stille, talestrømmen stoppede brat da han var ved at fortælle om mine hjerteklappers funktion, og han spurgte mig om ikke lige jeg kunne skrive en seddel med mit CPR nummer på og efterlade på skrivebordet inden jeg gik, så ville jeg nok blive indkaldt til en undersøgelse inden for kort tid.

Det er sjældent jeg bliver beskyldt for at være den fødte optimist, det plejer ikke at genere mig, jeg har det normalt fint nok med at blive glædeligt overrasket frem for at blive skuffet over tingenes tilstand.

Men i det her tilfælde… forestil dig noget med hjerteklapfunktionalitet, send det en tur igennem Google og tilsæt til slut en smule pessimisme til resultaterne. Puha, det er altså ikke nogen rar skæbne der ligger og venter lige om hjørnet så.

Nu er jeg så lige kommet tilbage fra hospitalet efter at have fået fortaget en grundig og tilbundsgående ekkokardiografi. Resultatet, ja jeg har en lille lille bitte hjerteklaputæthed, men den er så lille den er uden betydning.