WordPress temaer på dansk

En af de mange fede ting ved WordPress blogværktøjet er de mange tilgængelige temaer. Men hvis man som jeg, gerne vil have dem på dansk løber man hurtigt panden mod muren, der er altså bare ikke særligt mange af dem der er oversat til dansk.
Her forleden faldt jeg så over et indlæg der beskriver oversættelse af WordPress temaer. Det kræver lidt arbejde, men det er slet ikke nogen uoverkommelig opgave, så det gik jeg straks i gang med. En times tid senere havde jeg en dansk oversættelse af Almost Spring temaet klart. Satan & helvede, først herefter finder jeg ud af at “Almost Spring” temaet slet ikke er rigtigt forberedt på at kunne oversættes.

Tekster der udskrives i et WordPress tema bruger funktionerne __() og _e() f.eks.

_e('Search Results');

Men for at et tema kan anvende en oversættelsesfil skal der også være angivet et tekstdomæne ved hvert eneste __() og _e() funktionskald, f.eks.

_e('Search Results','almost-spring');

Da jeg nok godt kan finde på at oversætte flere WordPress temaer besluttede jeg mig for at skrive et par små scripts der kan tilføje manglende tekstdomæne i et WordPress tema, det kom der dette her ud af:

addtextdomain.php
Dette script indsætter manglende tekstdomæne i __() og _e() funktionskald i en enkelt temafil.

fixwptheme.sh
Dette script gennemløber alle filer i et givent bibliotek og tilføjer manglende tekstdomæne til _e() og __() funktionskald ved hjælp af addtextdomain.php scriptet.