WordPress performance tip

Man kan sige meget godt om WordPress, det er et fantastisk blogværktøj, men det er altså en anelse tungt, der skal laves rigtig mange databaseopslag for at vise en side, og har man et par af de mange smarte grafisk orienterede plugins installeret skal der som reglen også laves pænt mange HTTP requests for at hente/checke en masse statisk indhold, altså grafikstumper, CSS, javascript og flashfiler osv.

Der er flere forskellige måder af komme nogle af de mange databaseopslag til livs på, starter vi i den dyre ende, så virker WordPress nu perfekt sammen med Zend Platform, der var tidligere problemer med at noget af WordPress koden var skrevet uhensigtsmæssigt men det er heldigvis blevet rettet. Skal det være gratis kommer man ikke udenom WP-Cache, det plugin kan virkelig sparke liv i selv den sløveste WordPress installation.

Så er der det her med statisk indhold og de mange HTTP requests det kan kræve. Hvis du har mange trofaste læsere på din blog, og du ikke sidder og piller i dit WordPress tema mere eller mindre dagligt så vil det nok godt kunne betale sig at få etableret noget klient caching af statisk indhold.

Det kan klares med en ganske simpel tilføjelse til .htaccess filen i roden af din WordPress installation.
På linien efter # END WordPress tilføjer du blot :

<FilesMatch “\.(jpg|png|gif|js|css|swf|ico)$”>
header set “Cache-Control” “public, max-age=2419200, s-maxage=2419200”
</FilesMatch>

Det var det, din blog vil nu være mærkbart hurtigere for en bruger der kommer igen indenfor en måneds tid.