Danske Netbank

Activcard til Danske NetbankDanske Bank lavede her d. 5/2 om i deres Activcard loginsystem til Danske Netbank. Officielt er det nu blevet enklere at anvende, det vil jeg nøjes med at konstatere at der eksisterer forskellige meninger om. Hvad der til gengæld ikke kan diskuteres er at deres løsning ikke længere er så sikker som den var før, og det er jo lidt trist. Før var både login og samtlige transaktioner beskyttet af et Activcard genereret engangs kodeord, nu er det kun login der er Activcard beskyttet, de enkelte transaktioner beskyttes af et selvvalgt kodeord.

Ud over at have fået en kedelig sikkerhedsnedgradering af min netbankløsning, så var det bestemt også en interessant opgave at få løsningen til at virke med Firefox. Efter at have prøvet uden held med Firefox på Windows XP, Kubuntu Linux og OSX (Leopard), prøvede jeg at ringe til Danske Banks kundeservice, lad os bare konstatere at der ikke er meget hjælp at hente hvis man har bevæget sig væk fra Internet Explorer 🙁
Til slut gik jeg i gang med at eksperimentere med at disable mine Firefox extensions en efter en, og det viste sig at Danske Netbank har det rigtigt skidt med at man har Adblock Plus aktiv samtidig med man prøver at logge ind. Løsningen er at whiteliste netbank.danskebank.dk i Adblock Plus.