Digital Signatur fornyelse

Så blev det igen tid til at forny Digital Signatur. Sidste gang, altså der for omkring et par år siden, var det en operation der krævede en MS Internet Explorer. Nu kan der jo nå at ske meget udvikling på 2 år, så denne gang besluttede jeg mig for at prøve med noget andet end en IE.
Nu er jeg nok ikke den fødte optimist, så stor var overraskelsen da det rent faktisk lykkedes mig at få udstedt en ny Digital Signatur ved hjælp af Firefox på min Mac. Det var jo nærmest ikke til at få armene ned igen.
Nå men den her nærmest maniske tilstand og de højt hævede arme viste sig hurtigt ikke at skulle udvikle sig til noget kronisk, nok kan man udstede en Digital Signatur ved hjælp af en Firefox på Mac, men den kan sgu’ ikke installeres. Men ender med følgende fejl nede i statuslinjen når man prøver :
Errror: java.lang.unsatisfiedLinkError.initializeLibrary
Hvad gør man så ? Der er flere muligheder, selve den Digitale Signatur ligger gemt i base64 encoded PKCS#12 format i den HTML fil man får udstedt, har man lyst/evner kan man jo pille data ud, afkode og gemme som en PKCS#12 fil der så kan importeres i f.eks Firefox.
Det kan dog også gøres lidt nemmere, på Mac kan man indlæse HTML filen med den Digitale Signatur i Safari browseren, man bliver så tilbudt at gemme den som en PKCS#12 fil.
Hvis man nu i stedet er Linuxbruger så er man om muligt endnu mere på røven når det drejer sig om Digital Signatur, heller ikke på denne platform er det muligt at installere den ved hjælp af den udstedte HTML fil, og nogen Safari browser der kan klare problemerne for en har man jo typisk heller ikke lige ved hånden.
Men fortvivl ikke, hvor der er udfordringer og der også tit løsninger, og jeg har lavet en lille ting så man kan få Firefox på Linux til at opføre sig ligesom Safari på Mac når det drejer sig om installation af Digital Signatur, man gør følgende:

Firefox indlæser nu den samme kode som Safari browseren, og man får muligheden for at gemme sin Digitale Signatur i PKCS#12 format som efterfølgende kan importeres i Firefox 🙂