Internetforsikring

Huawei E180 USB Modem Mig, Internetafhængig ? Ja jo, lidt måske, jeg synes ihvertfald ikke tanken om en svigtende Internetforbindelse lyder særligt tiltalende, nok nærmest sådan lidt i stil med en bil der ikke vil køre, manglende varmt vand i vandhanerne, eller udsolgt af skummetmælk i den lokale Føtex. Altså sådan rigtig træls, men måske ikke ligefrem livstruende kritisk.

Hvordan (for)sikrer man så sin Internetforbindelse ? Ja der er flere forskellige muligheder, er man TDC kunde kan man f.eks købe sig en udvidet serviceaftale, men ud over at sådan en sag er halvdyr, så kan man stadig risikere at skulle være uden Internetforbindelse et døgns tid (eller mere) hvis man er lidt uheldig, pga. betingelserne i serviceaftalen.

Et bedre bud kunne være en dags-afregnet Mobilt Bredbåndsløsning, med sådan et abonnement har du en løsning der koster dig 0 kr./måned at have liggende i skuffen, og bliver du nødt til at bruge forbindelsen koster det dig 29 kr./dag.
Alt i alt, effektivt Internetforsikret for ingen penge, hvis altså lige man ser bort fra diverse oprettelsesafgifter og minimumsforbrug i en eventuel bindingsperiode.

Både 3 og TDC sælger dags-afregnede løsninger, hos 3 hedder det Premium Kontant, og kan købes online.
Hos TDC bliver du nødt til at tage et smut i den nærmeste TDC Butik og bede om Mobilt Bredbånd Day. Handler du hos TDC skal du i øvrigt huske at handle nogle dage før du kunne finde på at bruge produktet, det sælges godt nok som noget der skal forestille at virke når du forlader butikken, men bliver ret hurtigt lukket ned hvis du begynder at bruge løsningen inden den er færdigbehandlet i TDC IT systemerne, regn med 3-4 dages behandlingstid.

Plusser og minusser:

  • Er hastighed vigtig skal du vælge 3, her får du det fulde produkt, hvor du hos TDC får en neddroslet version af der kun kan levere op til 1 Mbit/sek.
  • Med 3 får du et gevaldigt sikkerhedshul i din Windows installation som følge af en oldgammel version af Flash der installeres samtidig med modemsoftwaren.
  • Har du travlt skal du vælge 3, deres produkt virker fuldt ud når du forlader butikken.
  • Har du brug for kundeservice/support skal du vælge TDC, begrebet er nærmest ikke eksisterende i 3’s ordbog. Selvbetjening hos 3 er iøvrigt også en udfordring, man skal logge ind med sit telefonnummer, men i mit tilfælde var mit 3 telefonnummer på 9 cifre ! og det kan 3’s selvbetjeningssystem altså ikke arbejde med 🙂
  • Windows softwaren der følger med TDCs produkt virker noget mere færdig/gennemført end 3’s.