Gode kodeord

SuperGenPass bookmarkletVi ved jo egentlig allesammen godt vi bør have meget lange og meget forskellige kodeord på alle de steder hvor vi anvender brugernavn/kodeord for at få adgang.
I praksis har de fleste nok kun et enkelt kodeord som anvendes til alt, i bedste fald måske et par stykker der veksles lidt imellem. Og lur mig om ikke mange af disse kodeord er alt for nemme at gætte.
Med andre ord, får man afsløret bare et af ens kodeord, vil det typisk kunne anvendes til at rode rundt og lave ulykker i en stor del af ens onlineidentitet/data.

Selvom man husker de mest elementære regler, som at man ikke skal skrive sit kodeord ned, at man ikke skal låne det ud til andre, osv, så er der stadig rige muligheder for at det kan gå helt galt hvis man kun har et enkelt kodeord, der findes f.eks. stadig her i 2009 firmaer som behandler ens personlige data helt tåbeligt usikkert. En af de store sikkerhedsbomber som ligger og tikker derude på nettet er det danske dating.dk, den dag det lykkes en hacker at tiltvinge sig adgang til firmaet databaser har vi en hacker med adgang til over 500000 brugeres kodeord. Ja man tror det er løgn, men dating.dk opbevarer rent faktisk alle brugeres kodeord i klartekst, og fremsender det i øvrigt hver gang de henvender sig til en via email.

Heldigvis findes der noget som ligner et rigtig fornuftigt bud på et system til administration af unikke kodeord til alle sites. Med SuperGenPass får du en smart bookmarklet, som når du har indtastet dit masterkodeord, er istand til at generere et domænespecifikt kodeord til det site du er igang med at logge ind på. Prøv det, det er helt gratis.