links.schack.dk (Schack’s links)

For lidt over 5 år siden blev jeg enig med mig selv om at lave et website, der kunne gøre det lidt nemmere end de mailinglister der eksisterede dengang at dele links til indhold på Internettet med andre, resultatet blev Schack’s links
Schack’s links består af en Instant messenger robot der kan modtage links og forstå nogle få andre kommandoer, efter robotten har behandlet de modtagne data vises links på selve websitet med tilhørende kategori og beskrivelse.

Her 5 år og over 15000 links senere blev det tid til at gøre lidt status. Har Schack’s links stadig en eksistensberettigelse efter sociale netværk som Facebook og Twitter er blevet opfundet ? Min konklusion blev: JA Schack’s links skal ikke dø lige med det samme, man har godt nok samme funktionalitet i de sociale netværk, men de har samtidig den ulempe at de deler alt med alle. Der er indhold som nogle af ens Facebook venner eller Twitter followers vil synes godt om, men temmelig sikkert også nogle der vil blive fornærmede eller stødte over samme indhold. Det problem er man ude over med Schack’s links, her bliver tingene kun set af personer der selv vælger det.

Den oprindelige løsning blev programmeret i PHP/MySQL og linkrobotten (Schack’s linkpasser) anvendte CenterIM til Instant Messenger kommunikationen, oprindeligt var både MSN og ICQ understøttet.

I sidste uge satte jeg en ny version af Schack’s links i drift. Det hele er nu programmeret i Python og hostes på Google Appengine. Samtidig med migreringen til Google Appengine blev det nødvendigt at droppe understøttelsen af MSN og ICQ protokollerne, det er ganske enkelt ikke lykkedes mig at finde en stabil løsning der kan køre 24/7. Istedet understøttes nu GoogleTalk/Jabber protokollen, idet der er indbygget support for dette i Google Appengine. Der vil i en periode køre robotter på MSN/ICQ som udelukkende har til formål at lade de eksisterende brugere flytte deres personlige data til den nye løsning.
Samtidig med migreringen udviklede jeg lidt ny robot funktionalitet, Schack’s linkpasser forstår nu følgende kommandoer:

  • help Denne kommando giver en kort hjælp til hvordan du sender et link til Schack’s links.
  • alias: <navn> F.eks. alias: Schack Denne kommando kan du bruge til at angive det navn du vil vises som på Schack’s links, navnet kan optræde på TOP-20 listen, og vises også sammen med de links du indsender. alias: uden noget navn angivet gør dig anonym, og fjerner dig samtidig fra TOP-20 listen.
  • notify: Denne kommando bruges til at styre Instant messenger notifikation om nye links, kommandoen findes i 4 varianter. notify: All aktiverer notifikationer for alle kategorier af links. notify: None stopper alle notifikationer. notify: <kategori> skifter tilmelding for en enkelt kategori, er den angivne kategori aktiveret gøres den inaktiv og omvendt. notify: viser de kategorier du i øjeblikket har aktiveret.
  • delete Denne kommando sletter det nyeste link du har sendt ind. Nyttig ved stavefejl i kommentarer og lignende.
  • whoami: Denne kommando viser hvilken konto du bruger til kommunikation med Schack’s links.
  • upload Denne kommando giver dig en engangs URL der kan anvendes til at uploade et billede til Schack’s links. Da alle og enhver kan oprette sig som brugere, vil det for en sikkerheds skyld, ihvertfald her til at starte med fungere således at jeg skal give dig uploadrettigheder før kommandoen kan anvendes. Send mig en email på henrik snabela schack dot dk, så kigger jeg på det.