SPF - simpelt forklaret

Email og envelope Mange mennesker har hørt om SPF i forbindelse med emailsikkerhed, knap så mange mennesker er rent faktisk istand til at forklare lige præcis hvad det er man sikrer med SPF.
Her kommer et forsøg på at forklare tingene så Hr og Fru Danmark også kan være med.

En email ligner et brev mere end man lige umiddelbart skulle tro, den består ligesom et almindeligt brev af 2 dele, en konvolut (envelope) og selve brevet. Der er dog også en ganske væsentlig forskel, når der er tale om en email er konvolutten skjult med mindre man direkte beder om at få den vist, det er der ikke særligt mange der gør idet en email konvolut er en omgang pænt forvirrende tekniske data at kigge på, og det er lige præcis det IT kriminelle lever højt på når de udsender email som skal frarøve os personlige oplysninger og penge. (Phishing)

Ved hjælp af SPF kan man sikre sig at ingen uautoriserede anvender ens email konvolutter..

Hvis du nu sidder og tænker .. Jamen det er da ikke noget der hjælper os almindelige brugere.. Så kan jeg kun give dig 100% ret.

Desværre er SPF typisk den eneste emailsikkerhed man anvender her i Danmark, på trods af der findes langt mere sikre løsninger.